Calendrier Culture russe - notice 3368 - Heerlijk proeven van klassieke muziek : De grote Russische componisten van de XXe eeuw.
Width:

     Vava Agenda/Calendar - cliquable days
Agenda Culture Russe
 
vendredi, le 24 mars 2017
 

Heerlijk proeven van klassieke muziek : De grote Russische componisten van de XXe eeuw.

Centre culturel et scientifique de la Russie à Bruxelles, rue du Méridien 21, 1210 Bruxelles (Saint-Josse-ten-Noode)
le vendredi 24 mars 2017
     Début 09:00 heures

Tarifs Normal : 12€ / Public cible : Adultes / Langues : NL / Téléphone : 02 512 34 25
Courriel : demarkten at demarkten.be | info at bop.brussels

Praktisch: Het Russisch Cultureel en Wetenschappelijk Centrum is te bereiken met bus 65 of 66 halte Quetelet of even stappen vanaf Kruidtuin. Na de koffie om 9.00 start om 9.30 u de voordracht. Om 11.30 u kan u dan genieten van een concert gebracht door studenten van het Conservatorium van Brussel.
De facultatieve maaltijd (typisch Russisch buffet) (toeslag van 16 euro per persoon) wordt nadien in de expozaal van het centrum geserveerd (vooraf te reserveren bij uw inschrijving).O
Сайт/Site : http://www.bop.brussels/

Portrait. GC De Markten. De grote Russische componisten van de XXe eeuw. 2017-03-24
De grote Russische componisten van de XXe eeuw.
met BOp vzw
GC De Markten, rue du Vieux Marché aux Grains, 5, 1000 Bruxelles
Het Brussels Ouderenplatform en De Markten organiseren samen opnieuw een reeks voordrachten rond klassieke muziek door de eeuwen heen. Uniek aan deze voordrachten is dat ze plaatsvinden op locaties die met het thema te maken hebben.
Voordrachtgever is Geert Boxstael, specialist van westerse klassieke muziek en bouwkunst. Elke voordracht staat apart, zodat je niet voor een reeks dient in te schrijven. Voor de voordracht wordt u een koffie aangeboden. Na de voordracht volgt een klein optreden of concert. Wie wil, kan daarna aansluiten bij de lunch.

Op vrijdag 24 maart komen we samen in een historisch pand uit de 19e eeuw, waar zich nu het Russisch cultureel centrum bevindt. Deze voordracht gaat over humor, traditie en vernieuwing. Deze drie begrippen staan voor de grootste componisten van deze periode. Igor Stravinsky geeft het startschot van de moderniteit met `Le sacre du printemps’. Sergei Prokofiev brengt eerder eclectisch werk. Tot zijn meesterweken behoren zijn pianoconcerti en pianosonates. Dmitri Shostakovich was dan weer het uitgangsbord van het regime van Stalin. Zijn muziek wordt geclassificeerd onder de noemer `Neoklassiek` maar deze vlag dekt lang de lading niet. Alfred Schnittke werd bekend door zijn ironie in zijn postmoderne werken. Sofia Gubaidulina, één van de grootste componisten van onze tijd, inspireerde zich dan weer op Bach maar haar muziek was evenzeer een reflectie van de vernieuwing met onverwachte combinaties van instrumenten. Aansluitend genieten we van een concert van studenten van het Koninklijk Conservatorium van Brussel.

Studenten Koninklijk Conservatorium Brussel & Geert Boxstael
Het Brussels Ouderenplatform organiseert in samenwerking met GC De Markten en het Koninklijk Conservatorium Brussel opnieuw een reeks van voordrachten rond klassieke muziek door de eeuwen heen. Bijzonder is dat deze voordrachten plaatsvinden op verschillende unieke locaties.
Voordrachtgever is Geert Boxstael, specialist van westerse klassieke muziek en bouwkunst.

« De grote Russische componisten van de 20ste eeuw »
We komen samen in een historisch pand uit de 19de eeuw, waar zich nu het Russisch cultureel centrum bevindt. Deze voordracht gaat over humor, traditie en vernieuwing. Deze drie begrippen staan voor de grootste componisten van deze periode. Igor Stravinsky geeft het startschot van de moderniteit met `Le sacre du printemps’. Sergei Prokofiev brengt eerder eclectisch werk. Tot zijn meesterweken behoren zijn pianoconcerti en pianosonates. Dmitri Shostakovich was dan weer het uitgangsbord van het regime van Stalin. Zijn muziek wordt geclassificeerd onder de noemer `Neoklassiek` maar deze vlag dekt lang de lading niet. Alfred Schnittke werd bekend door zijn ironie in zijn postmoderne werken. Sofia Gubaidulina, één van de grootste componisten van onze tijd, inspireerde zich dan weer op Bach maar haar muziek was evenzeer een reflectie van de vernieuwing met onverwachte combinaties van instrumenten.

Aansluitend genieten we van een concert van studenten van het Koninklijk Conservatorium van Brussel.

Catégorie : Musique classique | Type : Conférence
Calendrier / Affiches | Livre d'or → consultation / signature | Enquête → besoins des contacts
Bordereau → notice (réservé) | Inscription | Liens → agendas similaires | livres-souvenirs | Privé